Salsa voor 60-plussers

//Salsa voor 60-plussers
Salsa voor 60-plussers 2017-07-25T12:41:25+00:00

Project Description

De voetjes van de vloer: Salsa voor 60-plussers

Elke maandagmiddag is het swingen geblazen bij Florence in Den Haag en op de donderdagmiddag bij Vivendi Dance Collective in Amsterdam. Er zijn veel verschillende plekken waar salsa wordt aangeboden, dit is echter gericht op een brede doelgroep wat betekent dat er publiek van allerlei verschillende leeftijden op afkomt. Hierdoor kan het lastig zijn om voor iedereen binnen de groep op het juiste tempo te gaan. Daarom hebben wij salsa lessen gecreëerd waarbij we ons aanpassen aan de 60+ doelgroep.

Wij besteden aandacht aan het juiste tempo en opbouw van de les zodat iedereen het gevoel heeft het bij te kunnen houden. Wij horen ouderen wel eens zeggen ‘hier ben ik te oud voor’ en daarom bieden wij een plek aan waar iedereen rustig op zijn eigen tempo kan leren zonder het gevoel te hebben anderen hierin tegen te houden. Er wordt gelet op lichaamsbewustzijn, conditie en evenwicht..

Amsterdam

Den Haag

Er is aandacht voor uw conditie, lichaamsbewustzijn en evenwicht.

Ondanks dat niet iedereen meer even vitaal is geloven wij in het feit dat iedereen kan dansen ongeacht de leeftijd. Je bent nooit te oud om te leren en bij de vrolijke muziek van de salsa komt men al snel in beweging. Iedereen is welkom bij ons in de les. Als er bepaalde lichamelijke beperkingen zijn of bewegingen die zeer doen houden wij hier rekening mee en bieden wij een alternatief aan.

Door de les rustig in stapjes op te bouwen kan ieder op zijn eigen manier de les volgen. Een danspas kan op verschillende manieren uitgevoerd worden waardoor ieder op zijn eigen manier zijn uitdaging erin kan blijven zoeken en zelf kan bepalen welke beweging voor hem of haar prettig is.

Door de vrolijke opzwepende muziek verschijnt er al snel een glimlach op ieders gezicht. Ons doel is mensen plezier te laten beleven in dansen en sociaal contact op te doen met elkaar. Er is aangetoond dat als men langer op zichzelf kan blijven wonen als men in beweging blijft en sociaal actief is. Wat is er dan een betere optie dan dansen? Dansen is actief genieten en samen plezier maken.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een proefles bij Tjikko Spirit Project? Vul het onderstaande formulier in!

Ja, ik wil mij graag aanmelden voor